Pelastetaan pörriäiset

06.04.2022

Omat mehiläispesät yrityksen vastuullisuustyökaluna

Viimeisten vuosikymmenien aikana maailman mesipistiäisten populaatiot ovat huolestuttavasti vähentyneet. Pääasiallisia syitä taantumalle ovat ilmastonmuutos, elinympäristöjen yksipuolistuminen sekä maatalouden vastuuton kasvinsuojeluaineiden käyttö. Kun faktisesti voidaan todeta, että samaan aikaan mehiläislajit yhä pölyttävät 80% kaikista maailman kasveista, niin lopputulema on huolestuttava - luonnon monimuotoisuus ja lopulta myös ruoantuotantomme ovat aidosti uhattuna.

Yritykseni, Korpikuusikon Hunaja Oy:n tarina alkoi vuonna 2015 jolloin aloitin mehiläistarhauksen harrastusluontoisesti 2 mehiläispesän voimin. Harrastus vei mennessään kun mehiläiset olivat opettaneet hoitajalleen kuinka upeasti mehiläispesä, superorganismi, toimii yhteisen päämäärän eteen ja miten valtavan työn mehiläiset tekevät luonnon hyvinvoinnin eteen – yksi pesä voi pölyttää helposti jopa miljoona kukintoa päivässä.

Liikeideamme oli syntynyt, Korpikuusikon Hunaja tulisi tarjoamaan yrityksille omia mehiläispesiä, tätä konkreettisempaa ympäristötekoa on vaikea kuvitella!

Nykyään, vuonna 2022, Korpikuusikon Hunaja Oy:n vahvuus on noin 8 miljoonaa mehiläistä eli 150 mehiläispesää, joista puolet omistaa ympäristövalveutuneet yritykset. Korpikuusikon Hunaja käy hoitamassa yritysten mehiläispesiä avaimet käteen periaatteella, pesät sijaitsevat joko yrityksen kiinteistöllä, Korpikuusikon omalla tarhalla tai Highpeakin nimikkotarhalla.

Ympäristöteosta liikelahjoja

Highpeakin kanssa aloitimme omien mehiläispesien markkinointiyhteistyön vuonna 2021 ja tämän myötä mm Goforen Tampereen konttorin katolle ilmestyi 2 mehiläispesää. Vuonna 2022 tarjoamme palveluamme Etelä- ja Länsi-Suomen alueella. Oma mehiläispesä palvelullemme on myönnetty Avainlippu!

Jalostamme asiakaspesien tuottamat hunajat yritysten uniikeiksi, ekologisiksi liikelahjoiksi. Hunajamme on sertifioitu laatuhunajaksi ja yrityslahjat pakataan käsityönä Jokioisilla. Pakkausten materiaalit ovat kotimaisia ja ekologisia, jopa personointi tehdään ilman painomustetta, laserkaivertamalla koivuvanerivyöte. Yrityksen näyttävin tuote, Winter Edition Gift Box, valittiin puolestaan Euroopan kauneimmaksi juoma/ruokapakkaukseksi vuonna 2020!

 

Kiitos kun jaksoit lukea kirjoitukseni loppuun asti. Mikäli teidän yrityksessänne heräsi kiinnostus ja haluatte harkita omia mehiläispesiä, ottakaa rohkeasti yhteyttä Highpeakin yhteyshenkilöönne ja varatkaa 30min esittely Teams asian ympäriltä!

 

 

Teemu Aittamaa
Yrittäjä / Mehiläistarhaaja
Korpikuusikon Hunaja Oy