Nuoret yrittäjät & Cafe Kallon tarina

19.05.2022

Meidän yrityksemme, High Peak, on perustettu jo yli 20 vuotta sitten, mutta emme kuitenkaan ole unohtaneet omaa alkutaivaltamme ja siksi haluammekin jakaa kolmen nuoren yrittäjän inspiroivan Cafe Kallon tarinan.

Kesällä 2020, poikakolmikko, Kalle, Heikki ja Akseli, työskentelivät yhdessä pienessä kahvilakioskissa, joka sijaitsi Porin Mäntyluodossa kallioisella majakkasaarella Kallossa. Meren rannalla kauniissa maisemissa työskennellessään pojat huomasivat, kuinka kahvilatoiminta Kallon alueella oli hauskaa, mutta myös kannattavaa. Siitä alkoi innostus oman kahvilan perustamiseen. Keväällä 2021 Kallossa tuli myyntiin terassikahvila, joka avasi mahdollisuuden toteuttaa idea myös käytännössä. Pojat tarttuivat nopeasti tilaisuuteen ja vielä samana keväänä kahvila aukesi uusien nuorten omistajien toimesta. Kahvila pidettiin auki läpi koko kiireisen kesän ja oli helppo päätös jatkaa toimintaa myös seuraavana sesonkina. Nyt kesän 2022 lähestyessä pojilla on tarkoitus pitää kahvila auki vähintään viikonloppuisin ja mahdollisuuksien sekä sään mukaan useamminkin. Aukiolosta tullaan ilmoittamaan tarkemmin kahvilan somekanavissa.

Cafe Kallo on rakennettu kallion päälle meren rantaan. Kahvila koostuu isosta merta kohti suunnatusta terassista. Terassilla on tilava lasipaviljonki, sekä useita asiakaspaikkoja sen ulkopuolella. Tarjolla kahvilassa on kahvin lisäksi itsepaistettuja, lämpimiä ja tuoreita munkkeja, omassa pizzauunissa valmistettua italialaista pizzaa, makkaraa, jäätelöä, kylmiä juomia, karkkipusseja, sipsejä – juuri sopivia eväitä kesäpäiviin. Kallon ranta houkuttelee meren rauhalla ja voimalla paljon niin kotimaisia kuin ulkomaalaisiakin kävijöitä kaikissa ikäluokissa, joten kahvilan asiakasvirtakin on taattu.

Itsensä työllistäminen yrittäjänä sekä samaan aikaan koulun hoitaminen, on vielä toistaiseksi onnistunut lukiolaisilta hyvin. Yritystä perustettaessa poikien apuna ja tukena toimivat kaikkien vanhemmat. Paljon on kertynyt oppia niin yritystoiminnasta kuin asiakaspalvelustakin. Hauskinta kahvilan pidossa onkin ollut uusien iloisten ihmisten tapaaminen. Tunne on selkeästi ollut molemminpuolinen, koska pojat ovat saaneet paljon positiivista palautetta toiminnastaan.

Yhdessä tekeminen on mukavaa ja oman Kallo-brändin luominen yrityksen yhteyteen on ollut nuorille miehille tärkeää.

”Saimme High Peakiltä apua mainostuotteiden ja -vaatteiden kanssa. Hankimme heiltä työvaatteet, kuten lippikset, kalastajanhatut ja paidat. On hienoa pitää yllä oman Kallo-brändin tuotteita ja samalla mainostaa kahvilaa. Kallo-brändin tuotteita, kuten lippiksiä ja aurinkolaseja, on myyty kahvilasta asiakkaille hyvällä menestyksellä.”

High Peak toivottaa onnea sekä menestystä nuorille yrittäjille myös jatkossa!