HARJOITTELIJANA HIGH PEAKILLA

31.05.2022

Koulussa kerrottiin, että nyt on aika etsiä markkinointiviestinnän harjoittelupaikkaa. Mietin monia eri vaihtoehtoja, mutta mikään ei oikein napannut eikä tuntunut mieleiseltä. Kuitenkin kaiken miettimisen ja pohdinnan jälkeen mieleen tuli High Peak, jossa tuttuni on töissä. Heti sillä hetkellä otin yhteyttä tuttuuni ja kysäisin, että olisiko mahdollista suorittaa harjoittelu täällä. Vastauksen sain aika pian ja hyvältähän se näytti. Paikka oli vihdoin saatu ja opettajatkin tyytyväisiä.

Edes ensimmäinen päivä ei kerennyt tulla vastaan, kun veljeni jo ilmoitti, että hänkin olisi tulossa samaan paikkaan töihin. Siinäpä sitten tokaisin, että eipä se veli siskoaan halua jättää edes töissä rauhaan. Jotain hän asiasta mutisi ja tokaisi kuitenkin menevänsä varasto hommiin. Päivän helpotuksen aihehan se oli, ettei ainakaan ihan saman katon alla olla tai saatikka edes samalla kadulla.

Ensimmäinen päivä tuli vastaan ja mautolla ajelin tuohon pihaan. Pihassa sitä mietin, että nyt reippaana töihin ja koulunpenkki saa vihdoin lomaa edes muutamaksi päiväksi (ainakin minusta). Soitin ovikelloa, menin sisälle ja vastassa oli oikein viihtyisän näköinen paikka mukavien ihmisten kera. Heti tuli positiivinen ja rento fiilis. Alkuun kaikki paikat esiteltiin ja käytiin läpi kaikki olennaiset asiat. Paikka vaikutti hyvältä, eli ei siis tarvinnut pakoreittiä suunnitella.

Töitä oli jo ehditty tehdä muutamia päiviä. Yhtenä aamuna kun saavuin pihaan, vastassa olikin enemmän porukkaa kuin yleensä. Tyhjät työpisteet olivat täyttyneet ja nauru kuului alakertaan. Oli kiva nähdä, ketä tämän paikan väkeen kuuluu.

Noin suunnilleen puolessavälissä harjoittelua täytin 18 vuotta ja heti synttäriaamulle oli varattuna inssi. Sen läpäistyä ajelin töihin hymyssä suin ja oikein maireana AIKUISENA astelin töihin. Aikuisen vastuu ja kaikki huolet ja murheet on nyt tästedes matkassa mukana. On tää aikuisuus rankkaa ;).

Työt jatkunut ja työtehtäviini on kuulunut mm. tuotteiden tekstittäminen, valokuvien otto, näyttelyn somistaminen, blogin kirjoittaminen sekä tietenkin monia muita, kuten roskien vienti ja kaupassa käynti. Sain myös ottaa tuotteita mukaan kotiin ja kuvata mieluisassa paikassa. Pääsin myös käymään varastossa, auttamassa pakkaamisessa. Ihan mukavaa hommaa se oli sen hetken, mutta ei välttämättä näy minun tulevaisuudessani…

Olen päässyt tekemään monia eri hommia, joten en ole edes kerennyt yhteenkään tehtävään tylsistyä. Tämä harjoittelu on tuonut erilaista kokemusta, kun muuten olen ollut kahvilassa töissä. Täällä on saanut ottaa rennosti ja ruoankin ehtinyt syömään rauhassa loppuun. Kokemusta siis saattaa olla parintunnin juoksuruuasta, joka pitää laajan makuelämyksen mukanaan. Kaikin puolin mukava ja viihtyisä paikka!

Sara Leppänen
Tredu harjoittelija