EleniaGO-mobiilipeli palkitsee ja kannustaa ulos liikkumaan

15.11.2022

Elenia, Suomen toiseksi suurin sähköverkkoyhtiö, keksi, että mielikuvituksellisella pelisovelluksella jopa sähköverkon ylläpidosta voi tehdä hauskaa! 

Elenialla on ylläpidettävää sähköverkkoa yli 76 000 kilometriä. Yksistään sähköverkon muuntamoita ja jakokaappeja on yli 80 000 ja niiden säännöllinen tarkastuskierto vie vuosia. Koska lähes kaikilla on taskussaan älypuhelin, Elenia ideoi sovelluksen, jolla pelillistämisen keinoin aktivoidaan ulkoilijat ottamaan kuvia sähköverkon muuntamoista ja jakokaapeista kuntotiedon keräämiseksi. 

Peliä lähdettiin kehittämään kuvaamisen ehdoilla. Applikaatiossa otetut kuvat tallentuvat Elenian kuvapilveen. Pelisovellus ei tallenna käyttäjien liikkumista eikä kerää muita tietoja. Yhden komponentin voi kuvata vain kerran viikossa – jos naapuri siis sattuu nappaamaan kuvan naapuruston jakokaapista, saman kohteen voi kuvata seuraavan kerran vasta viikon päästä.  Peli kannustaa menemään omaa takapihaa pidemmälle liikkumaan ja ulkoilemaan. Pelaamalla saa liikuntaa ja jokainen kuva kerryttää pisteitä, joilla voi lunastaa palkintoja. 

EleniaGO-sovelluksella jäljitetään leikkisästi tihulaisten sähköverkkoon aiheuttamia vaurioita. Sovelluksen avulla ihmiset saadaan myös tietoisemmiksi heitä palvelevasta laajasta sähköverkosta ja muun muassa sen turvallisuudesta – aika usein kuluttaja ajattelee, että sähkö vain tulee pistorasiasta. Pelissä kerätyistä valokuvista Elenia saa arvokasta dataa sähköverkkonsa kunnosta ja käyttäjä saa hauskan ja aktivoivan pelin, sekä pelin pisteitä vastaan lunastettavia palkintoja.  Tällä hetkellä pelissä on lähes kolme tuhatta rekisteröitynyttä pelaajaa ja yli 70 000 otettua valokuvaa lähes 30 000 eri kohteesta. Valokuvia analysoidaan tekoälyn avulla ja Elenian kuvapilveen tallennetut kuvat ovat myös suunnittelijoiden ja asentajien työkaluina. Kuvista voi tarkistaa, miltä paikan päällä näyttää ja samalla voi saada tietoja mukaan tarvittavista työkaluista ja varaosista.

Pelin palkinnot ovat lunastettavissa selainpohjaisesta EleniaGO palkintokaupasta, joka on toteutettu yhteistyössä High Peak Finland Oy:n kanssa. Koska mobiilipeli on suunniteltu kaikenikäisille pelaajille, löytyy kaupasta mieluisia palkintoja niin lapsille kuin aikuisillekin. Kaikki kauppaan huolellisesti valitut palkinnot ovat hyödyllisiä käyttötuotteita, joiden kantavana teemana on turvallisuus, ekologosuus sekä käytännöllisyys. Junioreille löytyy mm. erilaisia heijastavia tuotteita ja varttuneemmille elektroniikkaa sekä hyvänolontuotteita. Palkinnon lunastaminen kaupasta on helppoa. Valittu palkinto viedään ostoskoriin, syötetään lomakkeelle pelistä saatu palkintokoodi sekä yhteystiedot, ja pian tuote onkin jo matkalla voittajalle postitse! EleniaGO pelin pisteillä voit myös osallistua ilmastonmuutoksen torjuntaan lunastamalla palkinnoksi puuntaimen istutuksen.

"Olemme olleet tyytyväisiä High Peakin monipuoliseen valikoimaan ja palvelunopeuteen. Tässä ideat ja toteutus loksahtivat heti kohdilleen ja palkinnot ovat pelaajilla perillä nopeasti ja vaivattomasti." –Harri Salomäki, Kumppanuus- ja innovaatiopäällikkö, Elenia Oy

Lisätietoja EleniaGO-pelistä löydät osoitteesta https://www.elenia.fi/eleniago ja pelin voi ladata omasta sovelluskaupasta.