LEIJONAT - Suomen Jääkiekkoliitto

Leijonat - jääkiekon miesten, naisten ja nuorten Suomen maajoukkueet.

Tie kohti Leijonia

Jääurheiluun soveltuviin fanituotteisiin High Peak pääsi tutustumaan ensimmäistä kertaa jo 2014, jolloin aloitimme yhteistyön Red Bull Finlandin kanssa. Ensimmäinen koitos oli Espoon Serenassa toteutettu RBCI (Red Bull Crashed Ice) tapahtuma, jossa olimme myymässä tapahtumaan suunnittelemiamme pipoja, takkeja ja huiveja. Seuraavana vuonna pääsimme esittelemään suunnitteluosaamistamme Red Bullin pääkonttorin graafiselle osastolle, ja saimme myyntiin yhden kaikkien aikojen menestystuotteistamme (kuva alla).

Leijonat - koko kansan suosikki

Alamäkiluistelusta siirryttiin sitten tasaisen jään luisteluun syksyllä 2018. Suomen Jääkiekkoliitto lähestyi High Peakkilaisia, ja mukavan nopealla tahdilla Leijonat ja High Peak solmi yhteistyön Leijonat fanituotteiden suunnittelusta, tuottamisesta ja myymisestä.

Suomi on High Peakille ollut tuttu jo 2016 alkaen, kun saimme mahdollisuuden toteuttaa Neste Ralli fanituotteet pääosin tähän rakkaaseen kotimarkkinaan. Isoin ero Leijonat-fanituotteiden ja kaupallisuuden kanssa tuli siinä, että joukkueita on useampi, he pelaavat osin säännöllisesti läpi vuoden, ja kausi kohdistuu useampaan päätapahtumaan. MM-kilpailut jokainen joukkue pelaa vuosittain, ja lisäksi miesten maajoukkue kohtaa Euroopan huiput perinteisessä Karjala-turnauksessa. Naisten MM-joukkueen kanssa ensimmäinen yhteinen tilaisuus oli naisten MM-kilpailut Espoossa keväällä 2019.

Jokainen suomalainen on lähtökohtaisesti Leijonat-fani, ja tämä näkyy esimerkiksi tuotetoiveissa, joita vastaanotamme jatkuvasti. Suunnittelutiimimme on oltava jatkuvasti hereillä, jotta fanien toiveet saadaan toteutettua.

Suosituinta tekemistä

Yksi suosituimmista tuotteistamme on ollut yllä oleva Leijonat Replica Fan Jersey, omalla nimellä ja numerolla varustettuna. Ja alkaen viime alkukesästä suuren huomion on saanut Kulta-Leijonat-tuotteet, johtuen kovasti siitä, että miesten jääkiekkomaajoukkue voitti MM-kultaa alkukesästä 2019.

Leijonat-fanituotteissa olemme ehkä parhaiten päässeet yhdistämään High Peakin perinteistä liiketoimintaa (liike-, mainos- ja huomiointituotteet) ja lisenssituotteita. Moni asiakkaamme onkin ennen omaa asiakas- tai henkilökuntatilaisuuttaan hankkinut myyntimme suosiollisella avustuksella virallisen Leijonat pipon, kaulaliinan tai fanipaidan muistoksi kivasta tapahtumasta.

Kaikkiin Leijonat-fanituotteisiin pääset tutustumaan Leijonat Storessa. Ja aina kun Leijonat pelaa Suomessa, tapaat meidät myös siellä.

 

Tämäkin tarina jatkuu...

Jos haluat kuulla lisää tavastamme tehdä fanituoteliiketoimintaa, niihin liittyvistä tuotteista tai myyntikanavista, ota yhteys liiketoimintajohtaja Sami Eljaalaan, sami.eljaala@highpeak.fi tai Head of eCommerce & eMarketing Mika Toloseen, mika.tolonen@highpeak.fi