Paskat golfpalkinnot

07.03.2019

Golffarit, tuo totaalisen oma rotunsa. Ihmiset, jotka työntävät tai kantavat mailakassejaan pitkin maita ja mantuja intohimolla, jonka joskus voisi siirtää vaikkapa makuuhuoneeseen. On puheissa birkut, bogit, tuplabogit ja joskus jopa Hole In One. Tavallinen kansalainen ei aina edes tiedä, mistä ihmeestä on kyse, kun pari hengenheimolaista kohtaavat ja keskustelu saa siivet selkäänsä. Golfslangin ymmärtäminen on ihan oma taiteenlajinsa. Golf on myös peli, jonka harrastaminen vie äkkiä aikaa sellaisen 6h tuntia kerrallaan, kun jumppasalilla, tuolitanssissa tai vaikkapa sulkapallovuorolla käynti ottaa reilun tunnin. Siinä sitä on sitten parisuhde kuten välit työkavereihinkin koetuksella.

Toisaalta sitten taas golffarit on ihania, innokkaita ja hyväntuulisia, ainakin ennen kierrosta. Golfkentälle on kiva mennä. Se on yleensä vapaaehtoista, ja mikä mukavinta tietenkin sinällään haastavan ja palkitsevan pelin lisäksi on se, että kentällä tapaa lajitovereita. Ihmisiä jotka jakavat saman intohimon, puhuvat samaa kieltä ja hengittävät samaa ilmaa. Kuulutaan joukkoon, se on hieno tunne se!

Useat yritykset järjestävät oman golfkilpailun. Kilpailun voi pitää mm. asiakkaille, omalle henkilökunnalle tai ihan tavallisille ”klubipelaajille” tyylin Abacus Open, jota meidän firma on useampanakin vuonna eri kentillä järjestänyt. Kisoihin kutsutaan ihmisiä erilaisin perustein tai ilmoittaudutaan mukaan muuten vaan. Kohtalaisen harvoin PELKÄSTÄÄN palkintojen tai saamisten takia kilpailuihin osallistutaan, mutta palkinnot ja jakolahjat ovat kuitenkin erittäin oleellinen osa tapahtumaa. Mitä antaa pelaajille ennen kisaa tervetuliaislahjaksi tai mitä ihmettä antaa palkinnoksi pärjänneille? Siinä on pari pulmaa, joita likipitäen jokainen kisajärjestäjä ainakin jonkin verran joutuu pohtimaan. Mikä on hyvä palkinto? Kertooko se antajastaan tai järjestävän yrityksen arvoista jotakin, vai onko se vaan jotain, mitä on kiva saada?

Edellä olevaan kysymykseen on tuskin yhtä oikeaa vastausta. Toinen tykkää tyttärestä ja toinen äidistä, kovimmat pelurit molemmista. Usein ajatellaankin, että golffarit haluavat vain golfiin liittyviä lahjoja tai palkintoja. Sekään ei kyllä aina pidä paikkaansa, sillä onpa itsellänikin pari kaveria, jotka eivät edes maailman suosituimmilla golfpalloilla suostu pelaamaan, koska merkki on väärä. Eipä sillä, en arvostele, koska kyllähän minäkin olen piinkova Wilsonin mies, eikä oman tiitikkuni päällä juuri muita palloja nähdä. Joskus toki lipsahtaa, mutta kukapa meistä ei olisi joskus värittänyt yli ääriviivojen muutenkin. Miksi muutenkaan ostaa sitä ylihintaista ”suosituinta” palloa, kun meiltä saa Wilson tuoteperheen koko tuotevalikoiman ja aina taatusti loistavaan hintaan. Itse pelaan pääosin Wilson FG Tour pallolla, mutta kaikki muutkin Wilson pallot pysyvät hämmästyttävän paljon paremmin väylillä kilpailijoihinsa verrattuna.

Mutta niihin palkointoihin palatakseni ihan jo vain tämän kirjoituksen otsikon takia.. Ehkä ei kannata antaa mitään nopeasti pilaantuvaa tai haisevaa, koska ei olisi ensimmäinen kerta, jos kisoista saatu tuote unohtuu golffarin auton perään esimerkiksi pariksi vuodeksi. Kannattaako ehdoin tahdoin antaa jotakin mikä on koko- tai sukupuolisidonnaista, vai yrittääkö keksiä tuotteen, joka toimii mahdollisimman monelle? Vaikka äsken golfpalloja morkkasinkin, niin kyllä pallotusina hyvä vaihtoehto on. Muistaa kannattaa vaan se, että jos annat sitä kaikkein halvinta, niin viestiikö se mielestäsi oikein yrityksesi arvomaailmasta? Kannattaako panostaa laatuun ja antaa ehkä hiukan vähemmän, vai antaa mahdollisimman monelle vain jotakin.. Siinä on myös yksi ikuinen pulma. Budjetti usein määrittelee, minkä hintaisia tai kuinka paljon tuotteita voi tapahtumissa jakaa. Pyydä siis rohkeasti apua meidän myyjiltämme, ellet itse ole ihan varma, mihin suuntaan antamisten suhteen olet menossa. Itse olen pitänyt tuotteista, jonka voi viedä suoraselkäisesti kotiin kumppanille tai lapsille. Esimerkkinä tulee heti mieleen bluetooth-kaiutin, josta iloa on ollut pitkään. Osuipa kerran kohdalleen upea pussilakanasettikin kuten myös viinilasisarja ja kirja pizzan valmistuksesta. Yksittäiset ja sinällään irralliset tuotteet ovat olleet itselleni hankalia, kun kuka meistä nyt tavaraa vain tavaran takia haluaa. Kivahan se on jos sille käyttöäkin löytyy. Yhteistyökumppanimme Amer Sportsin Wilson-mies Tuomas Korpi muisteli tiukan kahden päivän kisarupeaman jälkeen saaneensa paikallisen pankin nahkaisen asiakirjakotelon, ja tämä palkinto ei silloin 19v. superlupausta miellyttänyt. Tänään Tuomaskin on jo toista mieltä, ja osaa palkintoa arvostaa. Pitäähän se asiakirjat järjestyksessä olla.

Paskoja golfpalkintoja, onko niitä? Ehkä tämän kirjoituksen suurimpana ”oppina” olkoonkin se, että asia on tärkeä. Siihen kannattaa panostaa, miettiä ja pyytää apua tarvittaessa. Sanotaan, että neljä silmää näkee paremmin kuin kaksi ja ehkä sama sanonta toimii myös aivojen suhteen. Mitä ikinä teetkin, niin älä jätä kysymättä. Meillä kyllä autetaan, ideoidaan ja jaetaan se jäätävä tuska, mikä rahankuluttamisesta ns. turhuuteen tulee. Nyt on loistava aika hankkia pallot, hanskat, tiitikut ja vaikkapa sitten henkilökunnan pikeepaidat pian alkavan kauden tarpeisiin.

Look Good, Feel Good, Play Good.

Mukavia hetkiä ostamisen ja pelaamisen parissa.

Tsekkaa myös Kuinka hurmata golfaava asiakas -artikkelimme!

Yt. Pasi ”Pablo” Järvinen, HCP 4,5 Tawast Golf

Kirjoittaja on isä, hyvä ystävä ja myyntimies. Wanna Be golffari sekä innokas liikkuja.