Elliksen kynästä - matkustamisen ihanuus

03.12.2018

Kohta on vuosi vierähtänyt rallin MM-sarjan, WRC:n, tapahtumatuotteiden parissa. Maailmaa on kierretty ristiin rastiin ja mitä erilaisimmissa olosuhteissa on järjestetty ralliyleisölle fanituotemyynti. Uskomattomista asioista selviää, kun vaan päättää selvitä ja kaikki yleensä järjestyy, kun on hyvä porukka järjestämässä. Paljon kun matkustaa, alkaa huomata että tietynlaisille liikelahjatuotteille, joiden olemassaolon on aina tiennyt ja niitä myös itse paljon myynyt, on ihan oikea tarve!? Siis kyllä, ihan oikea tarve liikelahjalle. Ja sen välttämättömän tarpeen lisäksi niissä on myös erinomainen mahdollisuus mainostaa omaa tuotetta tai yhtiötä.

Matkalaukku on matkalaukku, vai onko? Ei ole. Koolla, mallilla, sisustan jakajilla, jopa laukun värillä alkaa olla merkitystä, kun sen pakkaa muutaman viikon välein ja pyörittää arkeaan siittä matkalaukusta käsin. Olen aina pitänyt hulluna niitä jotka liimaa matkalaukkuun tarroja tai koristelee sitä värikkäillä (tai firman logolla varustetulla) matkalaukkuvyöllä, tai ostaa vaikkapa punaisen matkalaukun. Mutta hei, niiden avullahan löytää matkalaukun helpommin hihnalta! Ja kun laukussa on logo, niin oman arvioni kukaan se tavoittaa vuodessa vähintään kymmeniä tuhansia ihmisiä - heitä, ketkä muodostavat matkalaukkuhihnan ympärille läpipääsemättömän ihmismuurin ihan siihen hihnaan kiinni! Sen muurin takana oma laukku menee helposti pari kierrosta ennen kuin muuria saa murrettua.

Lentäminen on oma taiteen lajinsa ja kivaa se ei ole, ei ainakaan kun on 191 pitkä ja painoakin on toista puntarillista. Lentämisestä voi tehdä itselleen huomattavasti mukavampaa ja ajan saa kulumaan hujauksessa, kun osaa varautua muutamalla sopivalla (liikelahja)tuotteella. No tietysti pädi tai riittävän kokoinen älypuhelin on must. Akuthan ei niissä tunnetusti kestä, joten riittävän jämäkkä varavirtalähde pitää olla aina mukana.

Latauspiuha, joka kulkee siististi mukana on ehdoton juttu, koska solmuja ei jaksa availla määräänsä enempää. Lisäksi enemmän kuin usein vieruskaverilla akku piiputtaa, joten muutamalla erilaisella päällä varustetulla piuhalla teet jälleen yhden ihmisen onnelliseksi, vaikka se ei sitä usein ansaitsekaan, kun ei ”ne” keskimäärin osaa koneessa istumisen etikettiä ja säännöstöä eli sitä kenelle kuuluu mikäkin käsinoja istuinrivistössä. Luennoin tästä lisää erikseen pyydettäessä…

Vastamelukuulokkeet on paras keksintö sitten banaanikotelon! Yllättävän iso ero on lennon jälkeisessä olotilassa kun on käyttänyt vastamelukuulokkeita, vai onko kuunnellut sitä huminaa tuntitolkulla. Minä käytän niitä nykyään autoa ajaessanikin. Terävät äänet ja puhe tulee läpi, mutta humina vaimenee. Kuulokkeilla on myös helppo rajata itselleen oma tila ja viestiä muilla matkustajille että ”nyt en oo juttutuulella”. Lennon alun ja lopun kuulutukset pystyy myös kätevästi välttämään kokonaan, vaikka turvallisuusdemon tietysti katselen ja kuuntelen aina… Niin ja sitten kun jatkolennon aikataulu tms. on muuttunut mistä ystävällisesti on tehty muutamakin kuulutus, niin niistä toki sitten on aivan pihalla… Mutta hei, oma rauha! Ja onhan ne kätevät myös hotellissa, kun kaikilla ei ole näköjään sama unirytmi kuin minulla.

Pari muuta tuotetta mitä olen pitänyt ihan huuhaa-juttuna on unimaski ja niskatyyny, mutta nehän on briljantteja tuotteita, kun yrittää koneessa ottaa pienet unet! Ja logomerkattuna taas jokainen vessassa kävijä imee itseensä markkinaviestiäsi.

Pidemmillä lennoilla käsimatkatavaroissa kulkeva hammasharjasetti on parasta mitä on. Hampaidenpesu piristää kehoa ja mieltä.

Pieni arvausleikki tähän väliin: kuinka monen kanssamatkaajan varpaille pystyy astuun kun yölennolla herää kesken unien ja lähtee hoiperteleen pimeässä koneessa kohti vessaa? Neljätoista kertaa siinä taisin sanoo sori sori… Suosion pystyy aistimaan, varsinkin kun tekee sen uudestaan paluumatkalla istuimelle.

Sitten tämä kaikki tarvikemäärä, ryyditettynä tietokoneella, sen johdoilla, muutamilla työpapereilla ja tarvikkeilla, ja muilla tarpeellisilla tavaroilla pitää kuljettaa jotenkin. Lexonilla on tähän aivan ehdoton tuote: Lexon Eve Anti-Theft selkäreppu. Tämä on matkaajan paras kaveri, tavarat pysyy edes vähän enemmän turvassa ja tietysti siististi järjestyksessä.

Kollegani Toni, se käyttää matkoillaan tämmöstä matkahajuvettä, mutta koska minä haisen luontaisesti hyvältä niin itse en ole sitä vielä ainakaan kaivannut.

Itselläni Suunto on ollut ranteessa jo toistakymmentä vuotta yötä päivää, mutta vasta tänä vuonna olen ymmärtänyt kuin kätevää ja oikeasti hyödyllistä on kun lennon aikana voi aina laittaa kellon kohdemaan aikaan, sen kummemmin laskematta ja miettimättä.

Toistaiseksi ei olla yhdeltäkään lennolta myöhästytty, ja niiltä parilta mistä meinattiin, johtui se joko myöhässä olleesta lennosta tai sitten väärin merkitystä kalenterimerkinnästä yhdistettynä nimeltä mainitsemattomien työkavereiden aamu-unisuuteen. No siihen Maijan aamu-unisuuteen on sittemmin jo totuttu ja nykyään ymmärretään että aamuisin vastuu pitää olla jollain muulla… 😄

Se on matkustamisessa, ainakin itelleni, jatkuva ihmetyksen aihe ja päänsärky, että millainen pistorasia on missäkin maassa… Eikö ne nyt voisi olla samanlaisia joka maassa, hä? Siitä vessan, partakoneen kuvalla varustetusta, ainoasta reiästä johon meikäläisen töpseli menee, ei muuten pysty lataan läppäriä. Siksi on äärimmäisen kätevää että löytyy adapteri, jossa on sovitin jokaiseen mahdolliseen järjestelmään. Minä en ainakaan muista että millainen pistorasia se missäkin maassa odottaa. Ja kun nykyään ladattavia vempeleitä on mukana useita niin adaptereitakin pitää olla ainakin pari.

Varusta siis itsesi ja asiakkaasi oikeilla vekottimilla niin matkustaminen ja elämä siinä sivussa on helpompaa.

Sami, Ellis, Eljaala vastaa tapahtumaliiketoimen toiminnasta ja on jo paatunut liikematkustaja.