Vieraskynä: Perinteinen postilähetys sai poikkeusoloissa tärkeän merkityksen

16.09.2021

Pienet muistamiset luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta, yllättävät arjessa ja tuovat hyvää mieltä.

Tiedättekö niitä tyyppejä, joille ennen kaikki oli paremmin? Talvella oli enemmän lunta ja keväisin oli valoisampaa? Minä puolestani  kuulun niihin, ainakin siltä osin, että ennen oli mielestäni paremmin, kun vielä tuli jotain postia. Nykyään ei tule kuin Postinen ja satunnainen lasku, joka ei jostain syystä osaa tulla suoraan verkkopankkiin. Se on harmi. Siinä on jotain isoa arjen iloa, kun saa postia.  

Kuulun myös itse edelleen niihin tyyppeihin, jotka lähettävät postia. Viime kesänä lähimmät työystäväni saivat postitse käsin kirjoitetun Hyvää lomaa -toivotuksen ja kasvonaamion, ja kerran olen esimerkiksi lähettänyt postitse ystävälleni (nimettömänä) kirjekuorellisen minun inhoamiani, mutta hänen rakastamiaan ananaskonvehteja. Siinä oli kuulemma hetki ihmetelty, että mitä sieltä kuoresta oikein paljastuu. Äitini puolestaan lähetti minulle koronakeväänä kotiin suklaalevyn ja se oli ihana yllätys. Postia on minusta edelleen ihanaa lähettää ja saada.

Tämä kaikki oli mielessämme, kun Goforella mietittiin vuosi sitten syksyllä, koronapandemian ja etätöiden yhä jatkuessa, että miten voisimme piristää kotitoimistoillaan ahertavia goforelaisia. Kokosimme yhdessä HighPeakin kanssa paketin, joka mahtuu postiluukusta ja josta olisi sekä iloa että hyötyä työntekijöillemme. Syyslahjaan kuului yhteisöllisyydesta viestivä kortti, heijastin, käsidesi, jumppakuminauha ja suklaata – pieniä arkisia juttuja, joilla halusimme konkretisoida välittämistä.


Syyslahja 2020

 

Perinteisesti meillä on ystävänpäivää juhlittu viettämällä lounas- ja kahvihetkiä toimistoilla, tilattu ehkä leivoksia tai suklaata ja nautittu toistemme seurasta. Mutta niin vain edelleen kevättalvella 2021 vietimme aikamme kotitoimistoilla, joten päätimme jälleen lähettää jotain pientä ja iloa tuottavaa goforelaisten postilaatikoihin. Tällöin päädyimme postittamaan kotimaisia herkkuja. 


Ystävänpäivä 2021

 

Kaikkien pettymykseksi, jo toisena vuonna peräkkäin, jouduimme koronan vuoksi perumaan Goforella hyvin perinteiset kesäjuhlamme. Jälleen kerran, turvauduimme HighPeakin apuun ja päädyimme lähettämään pienet kesämuistamiset ja hyvän loman toivotukset goforelaisten koteihin juhannusviikolla.

Jo aiemmin keväällä olimme postittaneet henkilöstölle painotuoreen kulttuurikirjamme ja tässä samassa teemassa jatkuen, kesälahjana lähetimme kirjamme teemoja mukailevan kangaskassin, läppäritarrat sekä todo-listan kesäloman ajaksi. Lisäksi pakkasimme mukaan muutaman kuukauden mittaisen jakson Bookbeatia, laiturin nokassa tai riippukeinussa vietettävien lepohetkien kaveriksi.


Kesälahja 2021

 

Kaikki nämä lahjamme ovat tuottaneet iloa ja hyvää mieltä, ei pelkästään goforelaisille, vaan heidän perheenjäsenilleen heidän saadessaan postia. Työntekijämme ovat jakaneet kuvia lahjoista somessa ja yllätyksiä on ihasteltu firman Slack-kanavilla. Pienet muistamiset luovat yhteenkuuluvuuden tunnetta, yllättävät arjessa ja tuovat hyvää mieltä. 

Välittäminen on työkulttuurissamme tärkeä ja vahva voima. Ihmisten kohtaaminen ja muistaminen niin läsnäarjessa kuin etänä on nyt ja tulevaisuudessa tärkeää. Joten meillä on varmasti livekohtaamisten lisäksi jatkossakin kirjekuoreen tai postipakettiin mahtuvaa muistamistakin mielessä, mutta eihän yllätyksiä sovi paljastaa, muuten ne eivät olisi yllätyksiä. Ehkä tänäkin syksynä keksimme jotain millä piristämme aina niin ahkerien goforelaisten arkea.

 


Laura Tero
Head of HR, 
Gofore Oyj