Mitähän sitä tänään pukisi päälleen?

24.08.2022

Herätyskello soi. On maanantai ja uusi viikko on alkamassa. Pyyhin unihiekat silmistäni ja nousen ylös. Ensimmäisenä pitää tietysti avata verhot ja kurkata päivän sää. Sataa vettä, no kuinkas muuten, ollaanhan Suomessa. En anna sen masentaa, koska vaatekaapistani löytyy kyllä tekstiilit säähän kuin säähän. Eikä vähintään siksi, että työskentelen yrityksessä, jonka yksi iso tuotekategoria on tekstiilit. Tiedän jo, että en tule kastumaan matkalla töihin, koska voin pukea ylleni viime kesäjuhlissa työnantajalta saamani vedenpitävän softshell-takin. Hymyilyttää, kun muistot juhlista palaavat mieleeni. Silloinkin satoi vettä, asia johon juhlien järjestäjä ei pystynyt vaikuttamaan muuten kuin tarjoamalla asianmukaiset vaatteet. Hienosti Mölkky-pelit sujuivat ja hauskaa oli. Taisin kerran jopa voittaa!

Katson kalenterini läpi. Aamupäivä menee muuttolaatikoita purkaessa. Olemme juuri muuttaneet Tampereen konttorimme uusiin tiloihin ja myyntinäyttely pitää saada kuntoon. Siinä tulee väkisinkin hiki ja fyysisissä touhuissa asun on oltava mukava. Vedän ylleni collegepaidan, joita taannoin teetimme High Peakille tehdastuotantona näyttävällä logo applikoinnilla. Iltapäivälle on sovittu tärkeä asiakastapaaminen. Siihen en voi samoissa vaatteissa kyllä osallistua. Onneksi toimistollamme on suihku, ja jopa sauna! Pakkaan kassiin vaihtopaidan; rypistymättömän kauluspaidan hillityllä High Peak brodeerauksella. Siitäkin kiitos työnantajalleni. Saimme paidat aikoinaan valokuvausta varten, jotta näyttäisimme siistiltä tiimiltä ryhmäkuvauksessa. Ja kyllähän me näytimme. Nappi hiukan kiristää, ei olisi pitänyt syödä niin hyvin kesälomalla. Tai no, totta kai piti, se on yksi tärkeimpiä asioita mitä lomalla kuuluu tehdä.

Maanantaisin meille on varattuna vakituinen Padel vuoro halukkaille työntekijöille. Olen aloittelija. Osasin pelata tai en, mutta ainakin aion pukeutumisellani tehdä terävän liikkumisen helpoksi itselleni ja vaikeaksi vastustajalleni. Paita teknisestä materiaalista, tarkemmin sanottuna kierrätetystä polyesteristä, on juuri passeli ja kaiken lisäksi ekologinen. Paidan selässä loistaa isolla numero 74. Se on pelinumeroni, joka saattaa kertoa jotain henkilökohtaista minusta myös. Jääköön salaisuudeksi se. Oranssi paita on päätynyt kaappiini salibandyturnauksesta, johon yrityksemme osallistui viime vuonna. Pelejä oli kyllä mukava seurata vaihtopenkiltä. Pääsi niin lähelle tapahtumia, että tuntui kuin olisi itsekin ollut kentällä.

Joskus pitää myös hassutella. Yrityksemme naiset ovat jo useita vuosia osallistuneet Likkojen Lenkille. Tapahtuman nimi saattaa tosin olla hiukan harhaanjohtava meidän kohdallamme. Tapanamme on ollut kokoontua ennen lenkkiä etkoille pukeutumaan yhdessä sovitun teeman mukaisiin asuihin. Epävirallinen yhtenäinen pukeutuminen ja tekeminen on todettu hyväksi keinoksi luoda ja osoittaa tiimihenkeä. Olemme esiintyneet niin zombieina, koulutyttöinä, supermimmeinä, Jukan enkeleinä kuin Leijona-kissoinakin. Päivän päätteeksi lopullisen liiman firman mimmien välille on luonnollisesti synnyttänyt lenkin jälkeiset jatkot! 

Olen ollut High Peakilla töissä jo yli 20 vuotta, joten minun vaatekaapistani löytyy paljon työantajalta saatuja tekstiilejä.  Monessa yrityksessä messut ovat se paikka, jossa erityisesti nostetaan esiin omaa ryhmää pukeutumisella. Meillä High Peakilla yhtenäinen pukeutuminen on liitetty myös omiin sisäisiin tapahtumiin, kokouksiin sekä juhliin. Ja voin vain kuvitella kuinka tervetulleeksi tuntee olonsa yritykseen saapuva uusi työntekijä, kun hänelle ojennetaan sama tiimitakki kuin muillakin. Perinteisesti raksamiehet ja muut kovan alan ammattilaiset ovat näyttävä ja vallitseva näky useissa lounasravintoloissa, mutta miksipä emme me toimistotyöntekijätkin voisi olla?

Nyt sesongin vaihtuessa on aika päivittää yritystekstiilit ajan tasalle, toivottavasti jaat mielipiteeni. Maltan tuskin odottaa, että saamme Tampereen näyttelytilat kuntoon ja pääsemme esittelemään syksyn uutuuksiamme Sinulle!

Soile Ylisiurunen
Toimistopäällikkö, Tampere
High Peak Finland Oy