Huippujuttuja

Blogi suhdetoiminnasta, promootiotuotteista, liikelahjoista ja siitä, miten ne auttavat yritystä matkalla huipulle.

Onnistunut lahjavalinta tuo joulumielen


High Peakin Minna Majalahti rakastaa joulua. Minna aloitti asiakkaiden jouluvalmistelut hyvissä ajoin jo syyskuun alussa, ja kertoo nyt, kuinka tulevan joulun hyvän mielen lahjat valitaan.

Joulu on ihanaa aikaa. Se on valon juhla pimeyden keskellä. Se on lasten juhla ja koko perheen yhteinen juhla. Joulu on myös hengähdyshetki. Kiireinen vuosi on paketissa, ja yrittäjän katse suuntautuu jo pitkälle tulevaan vuoteen. Jouluna on kuitenkin hetki aikaa olla rakkaiden ihmisten kanssa, syödä hyvällä omatunnolla vatsa täyteen, nauttia ja iloita.

Mutta eipäs hötkyillä. Ennen ansaittua joululomaa ja lahjakääröjen aukaisemista tulee hoitaa henkilöstön, yhteistyökumppaneiden sekä asiakkaiden joululahjat kuntoon.

Poimintoja juhlavuoden mallistosta

Tänä vuonna joululahjojen ideointi on meillä High Peakissa ollut hiukan erilaista kuin aiempina vuosina. Suomi täyttää 100 vuotta, mikä ainakin omassa asiakaskunnassani on tarkoittanut lähes poikkeuksetta sitä, että joululahjaksi annetaan kotimaisia tuotteita ja kunnoitetaan suomalaista työtä. Lahja voi olla joko virallinen juhlatuote vaikkapa Iittalan tai Airamin Suomi 100 -valikoimista ja samalla muisto juhlavuodesta, tai osuva valinta muista mallistoistamme.

Huomioi henkilöstön hyvinvointi

Hyvä lahja on antajansa arvomaailman mukainen, muistuttaa menneestä vuodesta ja viestii halusta jatkaa yhteistyötä. Lahjaa valitessa on hyvä pohtia, millaisen tunteen lahjan saajassa haluaa herättää. Yksi hittituotteistamme on kotimainen Duqem-terveystyyny. Säädettävä, anatomisesti muotoiltu ja yksilöllisesti muokattava tyyny sopii monenlaisiin nukkuma-asentoihin kaikenikäisille ja eri kokoisille nukkujille. Tyyny on erinomainen lahjaidea omalle henkilöstölle – onhan unen laatu tärkeä ja saattaa jopa vähentää sairaslomia.

Tässä on mainittu jo monia hyviä lahjoja. Lista jatkukoon:

  • Jotain järkevää ja mieltä lämmittävää kotiin – huopa, torkkupeitto, kaunis pussilakanasetti tai näyttävä lyhty tunnelmaa luomaan.
  • Käytännöllinen keittiötarvike tai sauna- ja kylpemistuotteita.
  • Laadukas lahjatuote esimerkiksi Iittalan tai Pentikin valikoimista.
  • Liikuntaan ja terveyden ylläpitämiseen liittyvä tuote, kuten Suunnon Spartan Sport Wrist HR sporttikello.
  • Turvallisuustuote eli kaikki heijastavat tuotteet, käsi- ja otsavalaisimet, erilaiset palo- ja häkävaroittimet sekä sammuttimet ja sammutuspeitteet.
  • Toiminnallinen tuotelahja vaikkapa erä- tai luisteluretkelle – esimerkkinä erilaiset reppu + termari-setit. Yksi hyvä valinta on Airamin Suomi 100-juhlavuoden termospullo sekä mummolamuistoja tuova taskulamppu, joka toimii nykyään ledillä.

Muistaminen tuo hyvää mieltä

Meillä täällä High Peakissa lahjatarpeet mietitään aina asiakkaan kanssa yhdessä. Lopputuloksena on persoonallinen ja asiakkaan ajatusmaailmaa tukeva lahjatuote- tai setti, jota ei ole monistettu valmiista sabluunasta. Koska useampi asiakas muistaa vuosittain osittain samaa asiakaskuntaa, on tärkeä selvittää, millaisia lahjoja omassa yrityksessä viime vuosina on annettu. Lahjan valinnan ohella paketointi sekä mukaan liitettävä kortti teksteineen mietitään huolella. Parhaimmillaan viesti on tunteikas ja lämmin yhteinen muisto kuluneesta vuodesta.

Bisnestonttu kampittaa stressin

Tapoja on useita, mutta tärkeintä on, että muistaa ja tulee muistetuksi. Joulu on ainutlaatuinen, iso juhla. Siksi onkin syytä käyttää pieni hetki siihen, että kaikille saadaan hyvä mieli. Henkilöstö sekä asiakaskunta kokevat olevansa huomioituja lahjan saamisen kautta.

Ideoimme joululahjoja aina jouluviikon loppumetreille saakka. Suuren osan tuotteistamme saa viikon tilausajalla, joten lahjat ehtii toimittaa vielä hyvin perille. Stressittömän joulun mahdollistaa bisnestonttu-palvelumme, jossa lahja-asiat jätetään täysin ammattilaisen käsiin. Palvelukokonaisuus sisältää lahjan, graafiset palvelut, merkkauksen, viestin sekä pakkaukset ja pakkaamisen lähettämistä unohtamatta.

Ollaan yhteyksissä!

Tunnelmallista joulun odotusta,

Minna

Jätä kommentti